Esther en Peter lopen de 4-daagse!

31 mei 2015

21-07-15  dan begint de Nijmeegse Vierdaagse, die Peter en ik voor de eerste keer gaan lopen. Wil je ons sponsoren voor Kinderfonds Franniez?  Elke donatie is zeer welkom!

Klik hier om naar de sponsor pagina te gaan

31-5-2015

We hadden anderhalve week niet gelopen (gewoonweg geen tijd gehad) waardoor we dus niet meer op het schema zaten van de Vierdaagse en dat voelde niet goed..

Daarom besloten we vorig weekend, het Pinksterweekend, om te dopen tot de ‘mini-vierdaagse’
en hebben we 4 dagen, 20 Km per dag gelopen.
De eerste dag ben ik alleen gaan lopen (Peter moest naar werk) maar zaterdag, zondag en
maandag hebben wij weer samen gelopen. En dat is een stuk gezelliger moet ik zeggen

Mijn voeten houden een gereserveerde plek voor blaren, dat is een beetje jammer en ook mijn kleine teentjes jammeren maar die blijven gelukkig wel dicht.
Ik tape braaf elke grote wandeling de blarenplekken af en dat gaat steeds beter.
Ook smeren met kamferspiritus helpt misschien, dus ook daar maar mee begonnen.
(De huid van de voeten wordt harder en stugger door het gebruik van kamferspiritus en voorkomt blaarvorming dus wie weet!)

Bovendien heb ik sinds deze week nieuwe wandelschoenen!
Een van de mensen bij Franniez had de foto van mijn wandelschoenen op
facebook van Franniez gezet en deze was gespot door de e-commerce manager van Hi-Tec.

Hi-Tec is de hoofdsponsor van de Nijmeegse vierdaagse en deze manager kent Franny en Kinderfonds Franniez. Hij vindt Franniez een goed doel en wilde een steentje bijdragen. 

Hij schreef dat er geen ruimte was voor een financiële donatie voor Franniez maar dat

de 2 lopers van Franniez (wij dus ;-)) allebei een paar wandelschoenen mochten uitkiezen!

Wat een verwennerij en wat een mooi gebaar van Hi-Tec.

Hi-Tec maakt de officiële Vierdaagse schoenen en daar heb ik deze week al twee maal op
gelopen. De schoen die ik heb uitgekozen is er een met breedtemaat dus dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor mijn phpd (pijntje hier pijntje daar) voeten (maar ik blijf uiteraard wel tapen).

Toch heb ik vrijdag wel voor de zekerheid een knobbeltang bij ‘mijn’ podotherapeut in Lisse gehaald om mijn ‘oude’ wandelschoen iets op te rekken bij mijn kleine teentjes.

Tenslotte train ik vanaf februari op deze schoenen en kan ik mijn ‘oude’ paar nog niet helemaal opzij zetten.

Maar als het met de nieuwe schoenen gaat zoals nu, blijven deze aan dat is duidelijk.

Na het ophalen van de tang in Lisse ben ik doorgereden naar Noordwijk.
In de wandelkrant en op internet had ik gelezen over wandelstokjes.
Mijn handen lijken wel worsten als ik een grote afstand heb gelopen, ze zijn dan bijna 2 x zo dik.
Ik doe bewust mijn ringen al af anders kan ik straks misschien op zoek naar een andere tang maar dan een om mijn ringen door te knippen.

Doordat je in deze stokjes knijpt en je handen beweegt zou dat de bloedcirculatie stimuleren.
En gisteren werd mij verteld dat je makkelijker in je loopritme komt (en blijft).
’s avonds ben ik thuis hard uitgelachen: “ze heeft stokjes met touwtjes gekocht”.
Mmm….wie het hardst lacht…

En hoe het met Peter gaat? tja die loopt ‘gewoon’ alles zonder klachten en heeft dus

nergens last van!

Na een gezellig gesprek gisteren met een zeer ervaren Vierdaagse loper (25x gelopen) ben ik inmiddels ‘besmet’ met nog meer enthousiasme om de Vierdaagse te gaan lopen.
Ik krijg er steeds meer zin in en, ik heb er meer vertrouwen in nu ik weet dat we de

‘mini-vierdaagse’ min of meer zonder problemen hebben kunnen lopen.

Oké het is maar de helft van wat we gaan lopen over 8 weken maar je krijgt zo toch een beetje een indruk. In totaal zit er nu 541 km in de benen en aan de voorbereiding kan het niet liggen.

Gisteren ontving ik ook de bevestiging van onze inschrijving van de kippenloop in Katwijk over 2 weken. Ik heb ons ingeschreven voor 42 Km en heb al veel enthousiaste verhalen over deze loop gehoord. Daarna volgt nog een eigen loop van 30 en nog een van 40 Km en tussendoor lopen we nog wat van 20 Km en dan is het bijna zover.

En hoe gaat het met de sponsoring na mijn laatste mail?
Ik sta inmiddels op plek 32, op de 2de pagina met 37 sponsors
(eigenlijk 36 sponsors want Henny heeft 2 x gesponsord!!).

Met deze plek sta ik niet meer op de eerste bladzijde van de sponsorvierdaagse
maar er is nog steeds aandacht voor Franniez!
Uiteraard hoop ik dat Franniez nog wat zal stijgen in de lijst maar tot nu toe ben ik heel erg
blij met alle lieve donaties en reacties!!

Voor de Nijmeegse Vierdaagse zijn wij bezig om te kijken hoe wij daar ook een beetje reclame kunnen maken op onze kleding voor Franniez.

En wil ik laten zien waar we vandaan komen, dus wordt er op mijn heuptasje nu een embleem van Leiden gemaakt.

Tenslotte zijn Peter en ik echte Leienaren en dat zullen ze zien in Nijmegen!

Tot de volgende (waarschijnlijk laatste mail).

Groeten van Esther


5-5-2015
BESTE ALLEMAAL,

5-5-2015 Afgelopen zondag hebben we de Bloeiend Zijpe tocht gelopen, een route van 30 km. Het is droog als wij vertrekken maar het ziet er erg donker uit en beloofd niet veel goeds wat het weer betreft. Met poncho’s in de rugzak vertrokken we vanuit Sint Maartenszee (boven Alkmaar. ’s ochtends hadden we een kleine bui maar uiteindelijk liepen we het grootste gedeelte van deze ochtend droog door de prachtige bollenvelden.

De deelnemende bollenboeren die bereid waren om de hekken van hun bollenland open te zetten zorgden ervoor dat deze wandeltocht mogelijk was. Best bijzonder vonden wij. Bij sommige bollenboeren was er gelegenheid om wat te drinken en te eten en de wc te bezoeken om vervolgens weer verder te lopen. Gezellig in de kas door naar het volgende land. Hartstikke leuk en prima georganiseerd!!
We zagen prachtige velden, veelal tulpen (het punt waar wij vandaan vertrokken heet dan ook tulpenland) met een enorme variatie aan kleuren. ‘helaas’ ook hyacintenvelden, deze zijn prachtig hoor maar minder fijn als je niet tegen de lucht kan en het je luchtwegen plaagt.
Na 20 km kwamen we aan in Callantsoog op camping “de Nollen” en we kregen het inmiddels best koud. Aan het einde van de ochtend, begin van de middag, begon het te regenen en er stond veel wind. We liepen door de velden en door het zand en op sommige stukken door de blubber en waren toe aan iets warms! We hielden hier een korte pauze waarna we de laatste 10 km nog moesten lopen.
De poncho die ik eerder voor Peter had gekocht deed helaas niet zijn werk. Behalve dat hij op Zorro leek (een zwarte ruime poncho waar alleen de “Z” nog op moest) sijpelde het water er doorheen. Na 34 km, 7 uur later, reden we weer naar huis.

Inmiddels hebben we 381 km gelopen en er staat nog 1 georganiseerde loop op de agenda, de Kippenloop in Katwijk van 42 km in juni.
Volgens het schema van de vierdaagse moeten we in deze week 45 km lopen dus de kippenloop voldoet hier bijna aan. Bovendien hebben wij gemerkt dat we bij de georganiseerde tochten vaak meer lopen (volgens mijn app op de mobiel) dan dat er staat geschreven dus dat komt goed uit.
Mijn voeten gaan best goed, bij de laatste wandeltocht heb ik mijn voeten op bepaalde plekken netjes getaped, volgens advies, en dat gaat goed. Blijven lopen en zoveel mogelijk het schema aanhouden dus. en… voor de volgende regenbui zijn wij gewapend. Gisteren hebben we de poncho van peter geruild voor een ‘waterdichte’ en dit keer een in het blauw met een mooie “s” erop is het geen zorro meer maar superman

Klaar voor de vierdaagse ben ik nog niet maar ik ben nog steeds vol goede moed en heb er zin in!
Het lopen gaat bij mij steeds beter, Peter loopt alsof hij nooit anders heeft gedaan of doet. Hij heeft nergens last van, heeft geen blaren, geen last van spierpijn, hooguit last van ‘tijd’ pijn. We vertrekken altijd vroeg zodat we toch nog een paar uurtjes over hebben voor iets anders (het gezin, leren, sport, het huishouden etc) maar toch.

Het voordeel van deze lange tochten is wel dat we een aantal uren samen zijn en dat we tijd hebben om e.e.a te bespreken! en zoals Johan Cruijff ooit zei en daar sluit ik mijn mail dan ook graag mee af: “elk nadeel heb zijn voordeel”

Warme wandelgroet van Esther

18-4-2015
Peter en ik hebben in Geldermalsen de 23ste rode kruis Bloesemtocht gelopen. Een wandelevenement waar ruim 31.000 mensen mee meeliepen!
Het was prachtig weer en er heerste een gezellige sfeer. De bloesem viel wat tegen, ik denk dat we net iets te vroeg waren maar het was zeker een geslaagde dag. Wij hebben deze dag ruim 40 km gelopen wat eigenlijk best goed ging. We hebben ‘geproefd’ hoe het was om in een grote groep te lopen en dat is beslist anders dan dat je samen loopt!!

3-4-2015
Het is nog 17 weken tot de Vierdaagse. Die tijd hebben Peter en ik hard nodig om de bewuste “loopbenen” te krijgen. Als je het leuk vindt, stuur ik af en toe een mail met de vorderingen. Met onze aangeschafte wandelschoenen, -sokken en de app op de telefoon, loopt alles tot nu toe volgens schema. Volgend weekend staat er 35 km op de agenda en in april en mei een mooie bloesem- en bollenroute. Elke week lopen we halverwege de week een klein rondje van +- 10 km en in het weekend volgens schema. Zo lopen we over 3 weken de eerste 40 km.

Ik hou jullie op de hoogte!

Tot de volgende mail,

Lieve groet, Esther

Background

Doneer en steun chronisch zieke kinderen

Met elke donatie van €35 steunt u een chronisch ziek kind tot zijn 18e verjaardag.

Ik doneer een bedrag van