Zorginstellingen

WAAROM FRANNIEZ?

Chronisch zieke kinderen moeten vaak veel medische handelingen ondergaan. Dat is moeilijk, het heeft een grote impact en het went nooit. Om hen te steunen is er de Franniez Methode. 


Franniez

  • helpen het kind (en dus ook de verzorgende) bij de voorbereiding op medische handelingen;
  • helpen de behandelingen te verwerken en te beseffen dat het ergens goed voor is;
  • zijn de opstap naar een gesprek over akelige of juist mooie ervaringen;
  • maken het verhaal zichtbaar en zorgen zo voor meer begrip bij omstanders;
  • geven het kind zelfvertrouwen en moed.

Lees hier de ervaringen uit de praktijk van kinderen, ouders en zorgprofessionals.SPIRAAL, TREDEN EN STICKERS

De Franniez Methode wordt kosteloos aangeboden! De methode bestaat uit een verzamelsysteem en een digitaal dagboek. Bij elke ingrijpende behandeling, maar ook voor een goede of een slechte dag krijgt het kind een sticker om op de Franniez-trede te plakken. De trede krijgt vervolgens een plaats op de spiraal die uiteindelijk een kleurrijk ‘dagboek’ wordt. Houvast om te vertellen over alles wat hij of zij meemaakt.

Naast de spiraal is er een digitaal dagboek. Dé plek om echt persoonlijke herinneringen te bewaren, verhalen te vertellen en diepste gevoelens te delen. Met vriendjes of vriendinnetjes bijvoorbeeld. Of met school. Het kind bepaalt wie toegang krijgt. Lezers kunnen ook leuke of aardige berichtjes sturen. Dat helpt om de moed niet te verliezen.


JARIG?
Voor deze mijlpaal hebben we een speciale verjaardagstrede ontwikkeld, met glitters. De verjaardagstreden zijn per 50 stuks via het bestelformulier te bestellen.

 

Background

Doneer en steun chronisch zieke kinderen

Met elke donatie van €35 steunt u een chronisch ziek kind tot zijn 18e verjaardag.

Ik doneer een bedrag van