heeeel bijzonder!! Magisch Bijzonder!!

4 oktober 2018

Ik vertel namens Romy even iets over Franniez en haarzelf.


Romy is 8 Jaar en een hele vrolijke, sportieve, creatieve, rustige meid van 8 Jaar. Ze is vanaf klein meisje af aan al aan het kwakkelen met ziek zijn. Het begon met een aantal keelontstekingen etc. Waarvoor ze met 2,5 jaar haar keelamandelen heeft laten verwijderen.  Nadien ging het een stuk beter met haar, minder ziek/koorts. Maar vanaf 3,5 a 4 jaar begon ze benauwdheidsaanvallen te krijgen. Heel vaak en hele ernstige. Waarvoor Romy al heel vaak ( lees.. wel vaker dan 20x) in het ziekenhuis heeft gelegen.

Toen het streekziekenhuis niet meer wist wat ze met Romy aan moesten, werden we doorgestuurd naar het Isala in Zwolle. Daarna naar het UMCG waar we op de goede plek zitten en Romy voor het eerst tijdens haar eerste opname in aanraking kwam met het Spaarsysteem van Franniez!

Romy was direct erg enthousiast! Als de Pedagogisch medewerker van de afdeling vergat haar een franniez/sticker te geven, vertelde zei het haar of mij wel even. Romy is dus vanaf het UMCG aan het sparen en is met haar tweede spiraal bezig. Haar eerste heeft ze vol gemaakt met de gouden franniez, dit was echt een hoogte punt!! En de spiraal vol en ook nog een gouden Franniez!!  Hoe enthousiast kan een kind zijn!!

Toen ze een opname van 2 weken in Groningen had, heeft ze van jullie het standaard opgestuurd gekregen zodat ze het standaard mooi op haar nachtkastje kon plaatsen. Het was een pronkstuk van haar kamer!

Romy heeft veel medicatie, ook via de vernevelaar. Afgelopen jaar heeft ze 2 injecties gehad (kenacort).  Maar het gaat tot nu toe best goed. 

Ze is een sportief meisje wat 2x per week turnt, dit vind ze erg leuk en wil ze niet missen!

Deze week is ze het kindje van de week in de klas en mag ze spulletjes waar ze trots op is of waar ze wat over mag vertellen meenemen naar school, Hier moest natuurlijk haar Franniez spiraal ook bij!!! De kinderen uit haar klas vonden het heel bijzonder!

En dat is precies het juiste woord!   BIJZONDER!! Want dat is Franniez in meerdere opzichten: Bijzonder!

Het maakt Chronisch zieke kinderen blij!! Dat is toch wel heeeel Bijzonder!! Magisch Bijzonder!! 

Romy voelt zich hierdoor ook een stukje bijzonder, blij met haar Franniez, gelukkig met wie ze is ondanks haar ziek zijn!!


Groetjes Romy en Karin ( mama van Romy)

Background

Doneer en steun chronisch zieke kinderen

Met elke donatie van €35 steunt u een chronisch ziek kind tot zijn 18e verjaardag.

Ik doneer een bedrag van