Iedereen Franniez

31 juli 2021

‘Iedereen zou Franniez moeten sparen!’

Jeroen was destijds één van de eerste kinderen die Franniez kregen. En hij verzamelt ze nog steeds. Nu Franniez 10 jaar bestaat, is dat een mooie gelegenheid om met hem én zijn ouders terug te blikken. 

14 jaar is Jeroen nu. Hij zit op De Thermiek (een mythylschool in Leiden, red.) en is gek op voetbal en racerunning. Vlak voordat hij dit jaar een operatie onderging, deed hij - ondanks de pijn die hij had - nog mee aan de kidsrun van de Leiden Marathon. Hoe stoer kun je zijn? Hij vindt Franniez zo’n mooi systeem dat er zelfs een Franniez-logo op zijn racerunner staat.


Inspiratiebron?

Jeroen was 3 jaar toen hij op de kinderafdeling van het LUMC lag. Hij had net een aantal operaties achter de rug, toen de Franniez werden geïntroduceerd. Jeroen was de tweede die ze kreeg uitgereikt. Toen hij eerder op de baby-afdeling lag, spraken zijn ouders al eens met Franny Slingerland over het gemis van een verzamelsysteem voor kinderen zoals hij. Misschien was Jeroen dus zelf wel een inspiratiebron voor het ontstaan van Franniez!


Kleurrijk

Jeroen vindt het fijn dat hij Franniez kan sparen. ‘Het voelt als een beloning voor alles wat hij ondergaat en hoe goed hij dat doet’, legt hij uit. Achter elke Franniez zit een verhaal; hij is trots op zichzelf. Als kind vond Jeroen het altijd superleuk om de kleur van de volgende trede uit te zoeken. Zijn eerste drie volle spiralen zijn dan ook kleurrijk. Maar nummer 4 is – hoe kan het ook anders bij een echte Ajax-fan – rood/wit!


Oppepper

Voor ouders zijn de volle spiralen best confronterend; achter elke Franniez-trede zit immers ook hún verhaal. Dit jaar heeft Jeroen alweer een halve spiraal vol! ‘Het waren pittige tijden’, zeggen zijn ouders. ‘De spiraal is voor Jeroen echt een beloning. Mooi om te zien hoe trots hij kan zijn op wat hij al allemaal ondergaan heeft. Franniez is voor hem toch steeds een enorme oppepper. Aan het einde van een opnameperiode zetten we samen alle stickers op de treden en de treden op de spiraal. Dat is een mooie manier om met elkaar terug te kijken en om de opname echt af te ronden.’


Zowel Jeroen als zijn ouders raden iedereen aan om Franniez te gaan verzamelen. Voor beide partijen is het een waardevol systeem. 

Samen doen ze een oproep aan alle verpleegkundigen:   "Denk aan Franniez, deel ze uit! Het is zoiets moois"

Background

Doneer en steun chronisch zieke kinderen

Met elke donatie van €35 steunt u een chronisch ziek kind tot zijn 18e verjaardag.

Ik doneer een bedrag van