Ook Franniez voor Mees in het SKB Winterswijk

3 juli 2016

Je eigen Franniez spiraal!
Chronisch zieke kinderen ontvangen nu Franniez bij een bezoek aan of een opname in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix! De Franniez methode bestaat uit een spiraal, treden en stickers plus een digitaal dagboek. Mees mocht als eerste een Franniez spiraal in ontvangst nemen. 

Franniez spiraal
Wanneer kinderen voor hun chronische ziekte in het ziekenhuis worden behandeld, ontvangen ze de Franniez spiraal als basis van het verzamelsysteem. Verpakt in een blauwe of paarse koker kan de spiraal goed beschermd overal mee naar toe worden genomen. Nog leuker, kinderen kunnen de koker zelf verder versieren! Bijvoorbeeld met plaatjes van hun favoriete sport.

Franniez stickers
Telkens als het kind iets rondom de ziekte meemaakt, krijgt het van het SKB een sticker. Om het kindvriendelijk te houden, zijn alle stickers gebaseerd op het thema “zee” (een chronische ziekte is als de golven van de zee die komen en gaan). Ze symboliseren de gebeurtenis, zoals een prik, een operatie, een scan of misschien een goede of slechte dag. Allemaal met een knipoog. Wanneer je naar huis mag dan krijg je een “dol – fijn” sticker. Super cool!
De sticker kan op de trede worden geplakt, die vervolgens op de spiraal wordt geschoven.

Background

Doneer en steun chronisch zieke kinderen

Met elke donatie van €35 steunt u een chronisch ziek kind tot zijn 18e verjaardag.

Ik doneer een bedrag van