Veel gestelde vragen

Vrijwilligers krijgen geen vergoeding voor verrichte werkzaamheden. In bepaalde gevallen kunnen zij wel reiskosten declareren. Waar bedrijven worden ingeschakeld voor werkzaamheden worden die normaal betaald. Waarbij we nooit zullen nalaten hen eraan te herinneren voor welk doel ze aan de slag zijn. Anders gezegd: we proberen zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld geregeld te krijgen.

Kinderfonds Franniez is aangemerkt als ANBI instelling bij de belastingdienst. Dit betekent dat over de giften geen schenkingsbelasting is verschuldigd.

Een andere voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen. Met een periodieke schenking zijn uw donaties aan Kinderfonds Franniez echter volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Een periodieke schenking moet een looptijd hebben van minimaal 5 jaar. Tevens moet dit worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Dit formulier sturen wij u graag toe. Een mailtje naar schenkingen@franniez.nl is voldoende.

Er zijn verschillende mogelijkheden om als bedrijf Kinderfonds Franniez te steunen. Het bedrijf kan een zelf te bepalen geldbedrag overmaken. Dat kan eenmalig, maar ook voor langere tijd in de vorm van een periodieke betaling.

U kunt als bedrijf ook de Franniez Methode doneren. Hierbij kunt u 1, 5 of 10 kinderen steunen gedurende het 0e tot 18e levensjaar. Deze pakketten kosten respectievelijk € 35,- € 175,- of € 350,- 

Wij willen graag de Franniez Methode doneren

Wij overleggen graag met u om uw steun zo dicht mogelijk bij uw eigen bedrijfsdoelstellingen te laten aansluiten. Meer weten? Mail naar info@franniez.nl
Wij zien graag dat u acties voor onze stichting opzet. Kijk hiervoor op de actiepagina. 

We willen wel vooraf worden geïnformeerd, om dubbele acties te voorkomen en we willen weten waarvoor onze naam wordt gebruikt.

We kunnen altijd hulp gebruiken en zijn altijd op zoek naar vrijwilligers bij Kinderfonds Franniez.

Wil je ons komen helpen? Stuur dan een mail met je gegevens naar info@franniez.nl   

Wij nemen dan contact met jou op over de mogelijkheden.

De Franniez zijn er voor alle chronisch zieke kinderen die in het ziekenhuis klinisch en poliklinisch worden behandeld  en voor wie er nog geen verzamelsysteem bestaat.

Als chronisch ziek kind krijg je een Franniez spiraal als je in het ziekenhuis wordt behandeld. Voorwaarde is alleen, dat het ziekenhuis aan het Franniez verzamelsysteem deelneemt.

De verschillende stickers passen bij de verschillende soorten interventies, die chronisch zieke kinderen kunnen ondergaan. Kijk hiervoor in het stickeroverzicht. Wanneer de muis bovenop het plaatje zet verschijnt de betekenis

Ook op het middenblad van de folder is de betekenis te vinden.

Je krijgt ook Franniez voor behandelingen die je in een ander ziekenhuis (evt. buitenland) ondergaat.

De interventies kunnen op een spaarkaart worden bijgehouden en bij terugkeer in Nederland in echte Franniez worden verzilverd bij het eigen ziekenhuis.  Heel handig is de Franniez app om alles bij te houden.

Download hieronder het "Franniez-Tegoed" formulier om uit te printen.


Franniez-Tegoed.pdf

De spiraal is vol met 70 Franniez treden, dus na 140 behandelingen; 2 stickers per trede. Daarna kun je een nieuwe spiraal aanvragen of digitaal verder sparen.

Helaas de spiraal is niet te koop.

Wijzigingen in uw adres, telefoonnummer, mailadres, etc. kunt u mailen naar administratie@franniez.nl of per post sturen naar Kinderfonds Franniez, Fie Carelsenstraat 7, 2331 JS  Leiden. Wij voeren vervolgens deze wijziging in onze administratie door.

Als het Franniez verzamelsysteem in een ziekenhuis wordt geïntroduceerd, is er een handleiding beschikbaar voor de zorgmedewerkers. Zij geven de uitleg aan de kinderen en hun ouders. Als de spiraal wordt uitgereikt, zit daar bovendien een folder met uitleg bij.

Ziekenhuizen, kunnen zich geheel vrijblijvend aanmelden via het aanmeldformulier 

Wil je eerst meer informatie aanvragen? Dat kan via het contactformulier, bellen mag natuurlijk ook. Wij geven ook presentaties op locatie!

Hiervoor hebben wij het bestelformulier

Houdt wel rekening met een levertijd van 2 tot 3 weken.

Download hieronder het "Franniez-Tegoed" formulier om uit te printen.

Franniez-Tegoed.pdf

Het verzamelen van stickers en treden start op het het moment dat uw kind de spiraal ontvangen heeft. We kunnen helaas geen stickers en treden uitdelen voor alle behandelingen die hiervoor plaatsgevonden hebben. Voor alles wat er in het verleden is gebeurt, hebben we een mooie passende oplossing gevonden in de vorm van de Flessenpost-sticker. Deze sticker krijgt u als het goed is gelijk met de spiraal, zo niet dan mag u daar altijd om vragen.

Background

Doneer en steun chronisch zieke kinderen

Met elke donatie van €35 steunt u een chronisch ziek kind tot zijn 18e verjaardag.

Ik doneer een bedrag van